Mobiele commando unit

Benieuwd wat Alco Beveiliging voor uw evenement kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op!

Offerte aanvragen

Home » Onze diensten » Mobiele Commando Unit

Een mobiele commando unit is een ruimte dat kan worden gebruikt als een centrale post, meldkamer óf vergader-locatie. De inrichting van de unit is PLUG & PLAY, dit houdt in dat deze na plaatsing direct operationeel is.  De mobiele commando unit wordt door haar flexibele plaatsingsmogelijkheid het meest gebruikt door gemeenten en evenementenorganisatoren als hoofdkwartier voor aansturing van een (openbaar) evenement.

Wat is binnen de mobiele commando unit inbegrepen?

Een mobiele commando unit zorgt ervoor dat de gebruiker PLUG & PLAY een centrale post, meldkamer óf vergaderlocatie ter beschikking heeft. Omdat de mobiele commando unit veel wordt gebruikt voor veiligheidsdoeleinden zijn er faciliteiten zoals LED beeldschermen én computer bij inbegrepen. Daarnaast ook vergaderfaciliteiten zoals bureaus én een werkblad. Tot slot is de mobiele commando unit voorzien van airconditioning, verwarming én een koffiemachine. Let wel, de indeling én faciliteiten van de mobiele commando unit kan variëren. Kijk daarom eerst naar welk type het best aansluit bij uw situatie via onderstaande linkjes óf neem contact op.

 • Ruim 40m2 ruimte
 • 8x 43″ LED monitor
 • 13x 22″ LED monitor
 • 4x Windows PC
 • Werkblad 8m breed met 4 werkplekken
 • 2e rij bureau tafels met 4x 160cm breed bureau
 • Airco/verwarming
 • Cameratoezicht rondom
 • Elektrische schuifdeur met toegangscontrole
 • Warm en koud stromend water
 • Koffieautomaat
 • Koelkast

Kan de mobiele commando unit worden gekoppeld aan camerabeveiliging?

De mobiele commando unit heeft alle faciliteiten om perfect te kunnen dienen als centrale post óf meldkamer voor zowel gemeenten als evenementen. De faciliteiten die de mobiele commando unit biedt zijn dan ook gericht op deze veiligheidswaarborging. De mobiele commando unit kan dan ook  worden gebruikt als uitkijk locatie van camerabeelden.

Alco beveiliging kan de gebruiker ondersteunen in het faciliteren van camerasystemen voor het project. Deze mobiele camerasystemen kunnen indien nodig volledig zelf op een eigen batterij voor een lang termijn operationeel blijven waardoor een gebrek aan stroomvoorziening op een locatie geen enkel probleem vormt. De camerabeelden worden conform AVG wet en regelgeving verwerkt en uitsluitend gedeeld met derden op basis van een schriftelijke vordering van de politie.

Hoe werkt de plaatsing van de mobiele commando unit?

De mobiele commando unit komt in verschillende vormen: type. De vorm van de mobiele commando unit kan dus verschillen. Het kleinste model (mobiele commando unit S) is een vorm van aanhanger dat achter een bus kan worden vervoerd naar de locatie waarna deze operationeel worden gemaakt. De grotere mobiele commando units (mobiele commando unit M, mobiele commando unit L én mobiele commando unit XL) zijn een vorm van lading óf volledige vrachtwagen dat direct op een terrein kunnen worden gereden en geïnstalleerd.  

Kan de mobiele commando unit worden voorzien van communicatiemiddelen?

De mobiele commando unit heeft aansluitingen om een basisstation voor portofoonverkeer aan te sluiten. Hierdoor kan een centralist effectief de communicatie sturen. Door de grote beeldschermen dat zich in de mobiele commando unit bevinden kan er ook effectief gebruik worden gemaakt van GPS portofoons. Portofoons of andere communicatiemiddelen zijn niet inbegrepen binnen de unit. 

Wat kost een mobiele commando unit?

De kosten van een mobiele commando unit zijn afhankelijk van het type dat wenst te worden gebruikt. Daarnaast is de doorlooptijd van het project, de locatie én de additionele specifieke wensen van de afnemer een prijsfactor dat in beschouwing wordt genomen. Neem voor een actuele prijs die relevant is voor uw situatie dus altijd, volledig vrijblijvend, contact met ons op.   

Foto’s van onze mobiele commando units

Gratis en vrijblijvend een offerte ontvangen?

Vraag een offerte aan